Status bouwproject AZ Monica Deurne

Campus Deurne geldt als hét referentieziekenhuis voor de regio AntwerpenOost (Deurne, Borgerhout, Borsbeek, Wommelgem, …). De bouw van een nieuwe ziekenhuisvleugel tegen 2023 is broodnodig om de stijgende activiteit te kunnen blijven waarmaken. In 2019 werd de kaap van 20.000 ziekenhuisopnames overschreden. Het aantal consultaties (265.648), het aantal spoedcontacten (38.681) en het aantal bevallingen (1.145) stijgen jaarlijks.

Afbraakwerken

Ruwbouw

Afwerking

Oplevering

Augustus 2020: Vondst van drie walvisskeletten

Bij de graafwerken voor de bouw van de nieuwe vleugel van het AZ Monica Campus Deurne zijn drie skeletten van walvissen gevonden. Deze skeletten zijn tussen de 8 à 9 miljoen jaar oud en ongeveer 8 tot 10 meter lang.

Lees meer op de website van HLN of de reportage op ATV.

Bekijk fotoalbum

Vondst drie skeletten AZ Monica
AZ Monica skelet Walvis
AZ Monica skelet Walvis

14 August 2020

Augustus 2020: Start nieuwe ziekenhuisvleugel

Met de nodige vertraging is de bouw van onze nieuwe ziekenhuisvleugel in Deurne dan toch gestart. In een eerste fase zal een ondergrondse parking worden uitgegraven en aangelegd.

01 August 2020

22 juni 2018: de gezelligste middagpauze

Samen met de eerste spadesteek, organiseerde AZ Monica ook de gezelligste middagpauze voor haar medewerkers. Geniet nog even na dankzij het fotoalbum.

Bekijk fotoalbum

04 July 2018

Op 22 juni 2018 werd de eerste spadesteek gegeven van onze nieuwbouwvleugel.

De symbolische eerste spadesteek gebeurde door Tjerk Sekeris (burgemeester district Deurne), Bart De Wever (burgemeester Antwerpen) en Geert Smits (afgevaardigd bestuurder AZ Monica). Dit in aanwezigheid van heel wat medewerkers. Bekijk hier onze aftermovie.

22 June 2018

Werken Herentalsebaan

Begin april 2018 zal er gestart worden met de heraanleg van de Herentalsebaan. Wil je hier graag meer over weten? Kom dan naar de informatievergadering in AZ Monica op dinsdag 6 maart 2018 van 19.00u tot 20.30u. De informatievergadering vindt plaats in onze multifunctionele zaal op route 130.

26 February 2018

Timelapse van afbraak Braemblokken

Om de nieuwe ziekenhuisvleugel te realiseren, werden eerst zeven leegstaande Braemblokken afgebroken in de Jos Van Geellaan.

14 December 2017

Afbraak braemblokken van start

De afbraakwerken van de gekende Braemblokken aan de Jos Van Geellaan zijn begonnen. De blokken maken plaats voor de uitbreiding van het AZ Monica en op termijn komen er opnieuw 250 sociale huurwoningen, samen goed voor zo’n 72 miljoen euro. Voor de buurt wordt er ook een nieuw park gecreëerd.

05 September 2017

De afbraak is gestart!

05 September 2017

Start afbraak

Vanaf 8 augustus 2017start de afbraak van de sociale woonwijk aan campus Deurne. De aannemer begint in eerste instantie met de afbraak van alle ‘afwerking’ (keukens, deuren, vloeren,…). Vanaf 16 augustus start de sloop van de gebouwen zelf.

04 August 2018

Start sloopwerken

Na het bouwverlof zullen de sloopwerken in de Jos Van Geellaan starten. Intussen worden er hekken rondom de afbraakzone geplaatst.

20 June 2017

Deurne TV over onze nieuwbouw

AZ Monica bouwt volgend jaar een nieuwe ziekenhuisvleugel bij in Deurne. Hiermee wil het zijn positie als hét referentieziekenhuis van Antwerpen-Oost op de kaart zetten. Tijdens een bewonersvergadering in de cafetaria van AZ Monica kregen buurtbewoners en geïnteresseerden hierover meer informatie.

13 June 2017

Bouw nieuwe ziekenhuisvleugel

Begin 2018 start AZ Monica met de bouw van een nieuwe ziekenhuisvleugel op de campus in Deurne. Hiermee wil AZ Monica zijn positie als hét referentieziekenhuis van Antwerpen-Oost op de kaart zetten. AZ Monica wil blijven groeien en inspelen op een veranderende medische zorg.

In de nieuwe ziekenhuisvleugel zullen voornamelijk consultaties gehuisvest worden die momenteel in de bijgebouwen plaatsvinden zoals orthopedie en gynaecologie. Ook de aansluiting van de dienst medische beeldvorming bij het ziekenhuis zorgt voor meer efficiëntie. Meer efficiëntie betekent meer patiënten waardoor de nood aan parking zal toenemen. Daarom bouwt AZ Monica ook een ondergrondse parking van 2 verdiepingen.

23 May 2017

Nieuwe sociale nieuwbouwappartementen

De sociale woonwijk in de Jos Van Geellaan gaat in 2017 tegen de vlakte en wordt vervangen door sociale nieuwbouwappartementen. Het gaat in een eerste fase om de 7 blokken die het dichtst bij het ziekenhuis AZ Monica liggen. Eind 2018 worden de overige blokken aan de Stevenslei afgebroken. Tegen 2021 moeten de eerste nieuwe bewoners hun intrek hebben genomen in de nieuwe appartementen.

11 April 2017

Laad meer