Status bouwproject AZ Monica Deurne

Campus Deurne geldt als hét referentieziekenhuis voor de regio Antwerpen Oost (Deurne, Borgerhout, Borsbeek, Wommelgem, …). De bouw van een nieuwe ziekenhuisvleugel tegen 2023 is broodnodig om de stijgende activiteit te kunnen blijven waarmaken. Zo zal de nieuwe ziekenhuisvleugel niet enkel plaats bieden aan consultatieruimtes van o.a. orthopedie en gynaecologie, maar ook voor een uitbreiding zorgen van het aantal bedden, parkeerplaatsen en onze spoedafdeling.

Afbraakwerken

Ruwbouw

Afwerking

Oplevering

Eerste stappen verbinding ziekenhuisvleugel aan de hand van imposante brug

In campus Deurne werden begin september de eerste stappen gezet om de nieuwe ziekenhuisvleugel te verbinden met het huidige ziekenhuis. De brug bestaat uit 2 delen, 1 deel maakt de verbinding met het gelijkvloers en het 1e verdiep, het andere deel verbindt het 2e, 3e en 4e verdiep.

Een imposante stalen constructie, omringd door ramen. De buitengevel van de nieuwe ziekenhuisvleugel werd volledig gevoegd en weldra wordt er gestart met de betegeling van o.a. de liftkokers langs de buitenzijde. Tegen januari 2023 moet de bouw wind- en waterdicht zijn, dit wil zeggen dat de grondwerken, metselwerken, ramen en dak worden opgeleverd.

27/09/2022

Indeling nieuwe ziekenhuisvleugel

Momenteel zitten we in de afwerkingsfase van onze nieuwe ziekenhuisvleugel. Dit wil zeggen dat de buitenmuren volledig af zijn en de ramen erin zitten.

Nu zal er voornamelijk langs de binnenkant gewerkt worden. Maar welke afdelingen zullen er nu gehuisvest worden?

Er zal een ruime ondergrondse parking komen, en de consultaties (van o.a. orthopedie en gynaecologie) die nu plaatsvinden op de Stevenslei, zullen verhuizen naar het gelijkvloers. Ook onze medische beeldvorming zal op het gelijkvloers komen.

Benieuwd welke afdelingen er nog komen? Bekijk dan zeker de concrete plannen voor elk verdiep!

Bekijk fotoalbum

Ondergrondse parking
Gelijkvloers
1e verdieping
2e verdieping
3e verdieping
4e verdieping

10/06/2022

Ruwbouw afgewerkt

De nieuwe vleugel staat onder dak. Ook de ondergrondse rioleringswerken zijn afgerond en de verbindingsgang tussen het huidige ziekenhuisgebouw en de nieuwe vleugel is in opbouw. Dit betekent dat de ruwbouw afgewerkt is!

Bekijk de vorderingen in dit korte filmpje >

We plaatsen nu het buitenschrijnwerk en plannen tegen eind september 2022 de ruwbouw wind- en waterdicht te hebben. Vanaf dan is het tijd voor de afwerking.

22/02/2022

Tijdelijke verhuis onthaal

Het onthaal in campus Deurne is tijdelijk even verhuisd. De aannemers zijn volop bezig met het nodige voorbereidende werk voor de aansluiting van de nieuwe ziekenhuisvleugel. Het onthaal zal afgebroken worden zodat de fundering voor de verbindingsbrug geplaatst kan worden. Kom je naar het ziekenhuis, volg je nog steeds route 90, zo geraak je op de tijdelijk nieuwe locatie van het onthaal.

Daarnaast worden er momenteel betonnen kolommen en wanden geplaatst op het 4e verdiep. Na het bouwverlof starten de rioleringswerken en wordt onze nieuwe goederenlift geplaatst.

19/07/2021

Ruwbouw nieuwe ziekenhuisvleugel op schema

Afgelopen week ging de raad van bestuur en het directiecomité op werfbezoek in campus Deurne. Een rondleiding en toelichting over de bouwwerken werd gegeven door onze technisch directeur Jo Claes.

Nog steeds op schema, plannen we de ruwbouw van de nieuwe vleugel af te hebben tegen eind augustus 2021. Achter de schermen zijn we volop bezig met de inplanting van de afdelingen in de nieuwe vleugel en de wijzigingen binnen de huidige structuur.

Zo zullen de consultaties van o.a. orthopedie en gynaecologie die nu plaatsvinden op de Stevenlei, verhuizen naar de gelijkvloerse verdieping. Ook onze  afdelingen spoed en medische beeldvorming zullen verhuizen én uitbreiden.

 

Bekijk fotoalbum

14/06/2021

Augustus 2020: Vondst van drie walvisskeletten

Bij de graafwerken voor de bouw van de nieuwe vleugel van het AZ Monica Campus Deurne zijn drie skeletten van walvissen gevonden. Deze skeletten zijn tussen de 8 à 9 miljoen jaar oud en ongeveer 8 tot 10 meter lang.

Lees meer op de website van HLN of de reportage op ATV.

Bekijk fotoalbum

Vondst drie skeletten AZ Monica
AZ Monica skelet Walvis
AZ Monica skelet Walvis

14/08/2020

Augustus 2020: Start nieuwe ziekenhuisvleugel

Met de nodige vertraging is de bouw van onze nieuwe ziekenhuisvleugel in Deurne dan toch gestart. In een eerste fase zal een ondergrondse parking worden uitgegraven en aangelegd.

01/08/2020

22 juni 2018: de gezelligste middagpauze

Samen met de eerste spadesteek, organiseerde AZ Monica ook de gezelligste middagpauze voor haar medewerkers. Geniet nog even na dankzij het fotoalbum.

Bekijk fotoalbum

04/07/2018

Op 22 juni 2018 werd de eerste spadesteek gegeven van onze nieuwbouwvleugel.

De symbolische eerste spadesteek gebeurde door Tjerk Sekeris (burgemeester district Deurne), Bart De Wever (burgemeester Antwerpen) en Geert Smits (afgevaardigd bestuurder AZ Monica). Dit in aanwezigheid van heel wat medewerkers. Bekijk hier onze aftermovie.

22/06/2018

Werken Herentalsebaan

Begin april 2018 zal er gestart worden met de heraanleg van de Herentalsebaan. Wil je hier graag meer over weten? Kom dan naar de informatievergadering in AZ Monica op dinsdag 6 maart 2018 van 19.00u tot 20.30u. De informatievergadering vindt plaats in onze multifunctionele zaal op route 130.

26/02/2018

Timelapse van afbraak Braemblokken

Om de nieuwe ziekenhuisvleugel te realiseren, werden eerst zeven leegstaande Braemblokken afgebroken in de Jos Van Geellaan.

14/12/2017

Afbraak braemblokken van start

De afbraakwerken van de gekende Braemblokken aan de Jos Van Geellaan zijn begonnen. De blokken maken plaats voor de uitbreiding van het AZ Monica en op termijn komen er opnieuw 250 sociale huurwoningen, samen goed voor zo’n 72 miljoen euro. Voor de buurt wordt er ook een nieuw park gecreëerd.

05/09/2017

De afbraak is gestart!

05/09/2017

Start afbraak

Vanaf 8 augustus 2017start de afbraak van de sociale woonwijk aan campus Deurne. De aannemer begint in eerste instantie met de afbraak van alle ‘afwerking’ (keukens, deuren, vloeren,…). Vanaf 16 augustus start de sloop van de gebouwen zelf.

04/08/2018

Start sloopwerken

Na het bouwverlof zullen de sloopwerken in de Jos Van Geellaan starten. Intussen worden er hekken rondom de afbraakzone geplaatst.

20/06/2017

Deurne TV over onze nieuwbouw

AZ Monica bouwt volgend jaar een nieuwe ziekenhuisvleugel bij in Deurne. Hiermee wil het zijn positie als hét referentieziekenhuis van Antwerpen-Oost op de kaart zetten. Tijdens een bewonersvergadering in de cafetaria van AZ Monica kregen buurtbewoners en geïnteresseerden hierover meer informatie.

13/06/2017

Bouw nieuwe ziekenhuisvleugel

Begin 2018 start AZ Monica met de bouw van een nieuwe ziekenhuisvleugel op de campus in Deurne. Hiermee wil AZ Monica zijn positie als hét referentieziekenhuis van Antwerpen-Oost op de kaart zetten. AZ Monica wil blijven groeien en inspelen op een veranderende medische zorg.

In de nieuwe ziekenhuisvleugel zullen voornamelijk consultaties gehuisvest worden die momenteel in de bijgebouwen plaatsvinden zoals orthopedie en gynaecologie. Ook de aansluiting van de dienst medische beeldvorming bij het ziekenhuis zorgt voor meer efficiëntie. Meer efficiëntie betekent meer patiënten waardoor de nood aan parking zal toenemen. Daarom bouwt AZ Monica ook een ondergrondse parking van 2 verdiepingen.

23/05/2017

Nieuwe sociale nieuwbouwappartementen

De sociale woonwijk in de Jos Van Geellaan gaat in 2017 tegen de vlakte en wordt vervangen door sociale nieuwbouwappartementen. Het gaat in een eerste fase om de 7 blokken die het dichtst bij het ziekenhuis AZ Monica liggen. Eind 2018 worden de overige blokken aan de Stevenslei afgebroken. Tegen 2021 moeten de eerste nieuwe bewoners hun intrek hebben genomen in de nieuwe appartementen.

11/04/2017

Laad meer