Status bouwproject AZ Monica Antwerpen

Campus Antwerpen legt de focus op weinig risicovolle ingrepen voor de disciplines orthopedie, mond- kaak- en aangezichtschirurgie en pijnbehandeling. In deze medische disciplines heeft AZ Monica de ambitie om tot de top van Europa te behoren. Daarnaast blijft de campus een afsprakenziekenhuis waar patiënten welkom zijn voor een (vervolg)consultatie voor allerhande medische disciplines. Ook onze gehospitaliseerde en ambulante revalidatiepatiënten blijven in campus Antwerpen omringd met de beste zorgen.

Afbraakwerken

Ruwbouw

Afwerking

Oplevering

Fase 1 van ruwbouw afgerond, aansluiting met bestaande ziekenhuisvleugel opgestart.

In campus Antwerpen is de 1e fase van de ruwbouw afgerond, wat wil zeggen dat de structuur staat. De eerste stappen voor de aansluiting van de nieuwe ziekenhuisvleugel, die uitsluitend bestaat uit operatiezalen en het huidige ziekenhuis zijn ook gestart. Er zal een aansluiting zijn op elk verdiep, wat belangrijk is voor het vlotte transport van patiënten van de verpleegafdelingen naar de operatiezalen en terug.

De verwachting is deze aansluitingswerken volledig afgerond te hebben tegen mei 2023 alsook de wind- en waterdichte oplevering van de bouw. De werken aan de technische ruimte, die zich situeert op het dak van de ziekenhuisvleugel, zijn ook opgestart.

27/09/2022

Minister Beke legt eerste steen van nieuwe ziekenhuisvleugel in campus Antwerpen

Met de bouw van de nieuwe ziekenhuisvleugel in campus Antwerpen, ligt de focus voornamelijk op orthopedie. De 12 gloednieuwe operatiezalen zullen midden 2023 operationeel zijn en enkel gebruikt worden door onze orthopedisch chirurgen. De nieuwe ziekenhuisvleugel staat in teken van de uitbouw van de Orthopedie Focused Clinic, waar we planbare, laag risico ingrepen zullen uitvoeren. Door ons te organiseren als een Focused Clinic, maakt dat we de zorg efficiënter kunnen organiseren, met nog meer kwaliteit en steun voor de patiënten. Hiermee verwachten we op termijn ook een 30% meer orthopedische ingrepen te kunnen uitvoeren.

Bekijk fotoalbum

02/05/2022

Ruwbouw gestart

De afbraak- en graafwerken zijn afgerond en we zijn volop bezig met de ruwbouw van de nieuwe vleugel. Deze werken zullen tot het einde van de zomer 2022 duren. Als alles volgens plan verloopt, is de ruwbouw in augustus 2022 wind- en waterdicht.

In september 2022 kunnen we starten met de afwerking.

22/02/2022

Afbraakwerken gestart

Afgelopen maand zijn de afbraakwerken op campus Antwerpen gestart. Concreet gaat dit over de afbraak van het klooster, de kapel en de afdeling radiotherapie. We verwachte dat de afbraakwerken zijn afgerond eind augustus 2021, om dan te kunnen starten met de ruwbouw van onze gloednieuwe S-vleugel.

Deze nieuwe ziekenhuisvleugel zal o.a. plaats bieden aan 12 gloednieuwe operatiezalen, die voornamelijk in gebruik zullen genomen worden door onze afdelingen orthopedie en mond-, kaak-, en aangezichtschirurgie.

Bekijk hier enkele impressies van de nieuwe ziekenhuisvleugel. 

Bekijk fotoalbum

14/06/2021

Laatste twee zusters verlaten klooster in Harmoniestraat

Het klooster en de bijhorende kapel van de Zusters Augustinessen van Maria Middelares in de Harmoniestraat worden binnenkort afgebroken. De gebouwen maken plaats voor de uitbreiding van AZ Monica. De laatste bewoners, zuster Dominique (83) en zuster Cécile (78) kijken met heimwee terug op hun leven in het klooster.

Bekijk het persartikel

Bekijk fotoalbum

13/09/2020

Tentoonstelling als eerbetoon

In 1930 richtten de Zusters Augustinessen van Maria Middelares de toenmalige Eeuwfeestkliniek (nu AZ Monica campus Antwerpen) op. Gedurende 70 jaar stonden ze mee in voor de zorg van onze patiënt. De medische wereld en gezondheidssector is gedurende die periode heel wat geëvolueerd. Naar aanleiding van de afbraak van het klooster én als eerbetoon voor het werk van de kloostergemeenschap, werd er een tentoonstelling over de ‘Patiëntenzorg – vroeger en nu’ georganiseerd.

Geniet mee van enkele foto’s uit de oude doos.

Bekijk fotoalbum

18/09/2020

Laad meer