Status bouwproject AZ Monica Antwerpen

Campus Antwerpen legt de focus op weinig risicovolle ingrepen voor de disciplines orthopedie, mond- kaak- en aangezichtschirurgie en pijnbehandeling. In deze medische disciplines heeft AZ Monica de ambitie om tot de top van Europa te behoren. Daarnaast blijft de campus een afsprakenziekenhuis waar patiënten welkom zijn voor een (vervolg)consultatie voor allerhande medische disciplines. Ook de PAAZ–afdeling en onze gehospitaliseerde en ambulante revalidatiepatiënten blijven in campus Antwerpen omringd met de beste zorgen.

Afbraakwerken

Ruwbouw

Afwerking

Oplevering

Tentoonstelling als eerbetoon

In 1930 richtten de Zusters Augustinessen van Maria Middelares de toenmalige Eeuwfeestkliniek (nu AZ Monica campus Antwerpen) op. Gedurende 70 jaar stonden ze mee in voor de zorg van onze patiënt. De medische wereld en gezondheidssector is gedurende die periode heel wat geëvolueerd. Naar aanleiding van de afbraak van het klooster én als eerbetoon voor het werk van de kloostergemeenschap, werd er een tentoonstelling over de ‘Patiëntenzorg – vroeger en nu’ georganiseerd.

Geniet mee van enkele foto’s uit de oude doos.

Bekijk fotoalbum

18 September 2020

Laatste twee zusters verlaten klooster in Harmoniestraat

Het klooster en de bijhorende kapel van de Zusters Augustinessen van Maria Middelares in de Harmoniestraat worden binnenkort afgebroken. De gebouwen maken plaats voor de uitbreiding van AZ Monica. De laatste bewoners, zuster Dominique (83) en zuster Cécile (78) kijken met heimwee terug op hun leven in het klooster.

Bekijk het persartikel

Bekijk fotoalbum

13 September 2020